2023 BMW M3 CS

Rady vylepšení z BMW M4 CSL sa teraz dočkalo aj nové BMW M3 CS. Praktickejší sedan tak má pod kapotou tiež výkon 550 koní a 650 Nm. To bolo dosiahnuté najmä zvýšením tlaku turbodúchadiel z 1.7 na 2.1 baru a úpravou riadiacej jednotky.

Vďaka pohonu všetkých kolies M XDrive zrýchli na 100-ku za 3.4 sekundy, 200 km/h sa valí už za 11.1 sekundy. Auto sa štandardne dodáva s balíkom M Driver´s Package, takže jeho maximálna rýchlosť je limitovaná na 302 km/h.

Okruhovým požiadávkam M3 CS bol prispôsobený aj podvozok. Individuálne vyladená je kinametika náprav, iný odklon kolies, nastavenie tlmičov, pružín aj stabilizátorov.

Štandardom k autu sú brzdy M Compound, V-spoke disky kolies vo farebnej úprave Gold Bronze obuté do pneumatík vyvinutých špecificky pre M3 CS.

Auto tiež zhodilo -20kg oproti M3 Competition xDrive, to najmä vďaka rozsiahlemu použitiu plastu vystuženého uhlíkovými vláknami v interiéri ako aj streche, kapote ci škrupinovým sedadlám z uhlíkových vlákien.

Zaujímavosťou je, že BMW umožňuje ešte zvýšiť štrukturálnu tuhosť vozidla výberom balíka vysoko presných výstuh a vzpier do motorového priestoru.

BMW M3 CS bude čoskoro dostupné aj na stránke BMW Slovensko za predpokladanú cenu od 145 210€.

Related posts